DEMİR DÖVEN KADINLAR” 8 MART'TA AYVALIK'TA

 DEMİR DÖVEN KADINLAR” 8 MART

Ayvalık ilçesinde Şeref Çetin Tiyatrosu 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde `Demir Döven Kadınlar` adlı oyununu sahneye koyacak.




_________________________/ Enver DOLGUN / AYVALIK

Ayvalık
ilçesinde Şeref Çetin Tiyatrosu 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde `Demir Döven Kadınlar` adlı oyununu sahneye koyacak.

Ayvalık ilçesinde Şeref Çetin Tiyatrosu sosyal sorumluluk olarak yapmış oldukları ücretsiz tiyatro, ücretsiz kitap dağıtmak, köylerde ücretsiz diş taramaları ve ücretsiz oyunculuk kursları düzenlemek gibi görev olarak üstlendikleri çalışmaları yanı sıra `Demir Döven Kadınlar` adlı oyununu 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde” sahneye konulacağını açıkladı.

8 Mart Kadınlar Günü`nde,Ayvalık Belediyesi`ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi`nde saat 20.00`de halka açık ücretsiz olarak sahneye konulacak olan
`Demir Döven Kadınlar` adlı oyunun 8 Mart`ın Ruhunu yansıttığını, dört farklı ideolojiye sahip kadınların yollarının kesişmesiyle başlayan tiyatro eserinin 08 Mart 1857 yılında 129 kadının yakılarak katledilmesini de içeren bir işçi oyunu olduğu vurgulandı.

Şeref Çetin Tiyatro topluluğunun oyuncularından Zeren Eğinli, Şebnem Ergelen, Nalan Durmaz, Sevgi Yami ile birlikte oyunun yazarı ve yönetmeni Şeref Çetin'de Demir Döven Kadınlar oyununda rol alıyor.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı